Design solarcarport voor Geitenbelang in Hazerswoude Rijndijk.

Omdat de energierekening van Geitenbelang steeds verder opliep, wilden de eigenaren op een bijzondere manier verduurzamen. “We wilden geen zonnepanelen op ons bestaande dak. Vanuit die insteek gingen we op zoek naar een andere oplossing. Die vonden we bij E-Ports: een solar carport met meerdere dubbelfuncties, prachtig design en high-end kwaliteit.”

Even voorstellen: Geitenbelang

Geitenbelang ontstond in 2008 uit een samenwerking tussen geitenhouder Edwin van der Pas en Frank van Rijn, oprichter van Smederij van Rijn in Hazerswoude-Rijndijk. Zij ontwikkelden een revolutionair voersysteem voor melkgeiten. De bestaande systemen voldeden niet: het ene veroorzaakte onrust in de stal, het andere nam te veel ruimte in beslag. Dit unieke voersysteem gaat uit van het belang van de geit én de geitenhouder. Dat zorgt voor gezonde, actieve geiten die optimaal melk produceren.

De wens van Geitenbelang: op een bijzondere manier verduurzamen

Omdat de energierekening van Geitenbelang steeds verder opliep, wilden Frank en Edwin graag op een bijzondere manier verduurzamen. Van Rijn: “We wilden geen zonnepanelen op ons bestaande dak. Vanuit die insteek gingen we op zoek naar een andere oplossing. Ik kwam met E-Ports in contact via Bob Seldenthuis. We hadden al meerdere projecten samen met Bob en Pouwel gedaan, en zij hadden nu precies de oplossing waar wij naar op zoek waren. Een carport als visitekaartje, met meerdere dubbelfuncties, prachtig design en high-end kwaliteit.”

Zonnecarport voor Geitenbelang
Zonnecarport voor Geitenbelang
No items found.

De oplossing: een solar carport voor 6 parkeerplaatsen

E-Ports ontwierp en bouwde voor Geitenbelang een design solar carport voorzien van 48 Glas-Glas zonnepanelen, geschikt voor 6 parkeerplaatsen. De SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen zijn aangesloten op een SMA omvormer, die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet naar direct bruikbare wisselstroom. De gelijkstroom kabels van de zonnepanelen zijn netjes weggewerkt in de constructie van de carport en lopen via een mantelbuis naar de omvormer op zolder. 

De parkeerplaatsen hebben een breedte van 2.5 meter, en door een uniek gotensysteem onder de zonnepanelen heeft de solar carport een waterdicht dak. De regengoot aan de lage zijde is beloopbaar, zodat Geitenbelang de zonnepanelen eenvoudig kan schoonmaken en ze makkelijk regelmatig even kan controleren. 

Het resultaat

“Onze voorwaarde was dat de carport moest opvallen: hij moest mooi zijn én een degelijke kwaliteit hebben. Dat is gelukt: ons buitenterrein is veel fraaier geworden en mensen kunnen nu droog en in de schaduw parkeren. Het valt ook echt op, klanten praten erover en zien dat we concreet duurzame stappen maken. 

Daarnaast levert de investering ons veel geld op – de kWh-en stromen binnen en dekken het verbruik binnen onze organisatie! Zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn is dit een zeer welkome investering geweest.” 

Geen vraag bleef onbeantwoord

Ook over de samenwerking met E-Ports is Frank van Rijn heel tevreden. “De samenwerking verliep erg vlot: ze hadden de definitieve tekeningen snel klaar en vervolgens is alles strak volgens planning verlopen. 

We waren ook blij verrast met de gedegen kennis die ze in huis hebben, zowel op het gebied van zonne-energie als van engineering en constructies. Geen vraag bleef onbeantwoord. En het mooie is: zelfs maanden later zijn ze nog betrokken bij ons. Anderhalf jaar na de installatie belden ze ons op met het advies om onze SMA omvormer even te resetten. Die was blijkbaar uitgevallen. Top dat ze hier zelfs zo’n tijd later nog oog voor hebben!”

Wil jij ook een zonnecarport op je parkeerterrein? 

Lees dan hoe we dat aanpakken of neem contact met ons op. We bespreken graag wat jouw situatie is, wat de investering is als je kiest voor onze solar carports en wat dit oplevert voor jouw organisatie. 

Offerte aanvragen