Solarcarport Van der Valk Schiphol, een paradepaardje!

Hotel Van der Valk Schiphol startte in 2020 met een spectaculaire metamorfose van hun hotel. Het bestaande hotel werd omgetoverd tot een hypermodern en sfeervol complex, met 260 extra kamers en een groter zalencomplex en restaurant. Ook het buitenterrein werd aangepakt. Om aan de groeiende vraag naar laadpunten voor elektrische auto’s te voldoen, liet de familie Van der Valk een solar parking aanleggen door E-Ports. Naar volle tevredenheid. Opdrachtgever en directeur Bill van der Valk: “Het is echt een paradepaardje op ons buitenterrein.”

Extra service voor de gasten van Van der Valk Schiphol

“Steeds meer gasten komen met elektrische auto’s (EV’s) naar ons hotel”, legt directeur en opdrachtgever Bill van der Valk uit. “Ze willen die auto’s graag ter plaatse kunnen opladen. Dat betekende dat het buitenterrein moest worden aangepast. We zochten daarvoor een ervaren en betrouwbare leverancier die mee kon denken in een nieuw ontwerp én snel kon schakelen, want we hadden nogal haast. E-Ports had gelijk de beste papieren voor de opdracht. Ze realiseren al solar parkings sinds 2014, en anticipeerden zeer accuraat op onze vragen en specifieke wensen.

De oplossing van E-Ports

“Samen met mijn vader en E-Ports kwamen we tot een geweldig mooi ontwerp dat precies past in onze visie en voldoet aan alle eisen van de huidige tijd. We zijn nu gestart met 12 solar carports. Dat aantal kunnen we in de toekomst eenvoudig uitbreiden, als de vraag naar groene stroom nog hoger wordt.” 

Voor het dak zijn zijn 96 speciale Glas-Glas zonnepanelen van 315 Wattpiek gebruikt in combinatie met een SMA-omvormer. Alle zonnepanelen zijn als één dak op het zuiden gericht, zodat ze de hoogst mogelijke kWh- opbrengst leveren. Van der Valk: “Met de huidige 12 carports leveren we nu zo’n 30.000 kWh energie op jaarbasis. Deze kWh-en kunnen nu zo de auto’s in, en dat geeft een behoorlijke besparing!”

Ook aan het design en de service is natuurlijk gedacht. “Om het geheel meer passend te maken in de omgeving, hebben we de kolommen en hoofdliggers na het thermisch verzinken ook nog laten poedercoaten. En om het parkeren makkelijk en comfortabel te maken voor onze gasten, hebben we gekozen voor extra brede parkeervakken – 2,7 meter breed – en extra verlichting.”

Nieuwe solar parking Van der Valk Schiphol
Zonnepanelen carport voor Van der Valk hotel Schiphol
No items found.

Het resultaat

“De solar parking bevalt echt geweldig goed, we zijn er wel zo blij mee! Het is echt een paradepaardje op ons buitenterrein. Gasten kunnen hun auto’s nu rechtstreeks laden uit de zon. Fijn dat we deze groene stroom als extra service aan onze gasten kunnen leveren, zonder dat we gebruik hoeven te maken van het dak of van weilanden. Klanten zien het ook echt als meerwaarde. Het valt ze op en ze reageren enthousiast op deze extra service.”

Bill van der Valk kijkt heel tevreden terug op de samenwerking met E-Ports. “Nadat E-Ports de fundatie had gerealiseerd, verzorgden ze de complete opbouw binnen 3 dagen, waarna alles direct werd aangesloten op het net. De verrassing was groot: alles is zó strak en snel gerealiseerd! En wat ons óók aangenaam verraste, was het enthousiasme van het team. Een erg leuk en trots team, met zeer veel productkennis en hoge kwaliteit van werken.” 

Wil jij ook een zonnecarport op je parkeerterrein? 

Ontdek hoe we dat aanpakken of neem contact met ons op. We bespreken graag wat jouw situatie is, wat de investering is als je kiest voor onze solar carport en wat dit oplevert voor jouw organisatie. 

Offerte aanvragen