Fietsenstalling met zonnepanelen: energie opwekken en e-bikes opladen tegelijk

Stimuleer je mensen om op de fiets te komen? Zorg dan voor een fietsenstalling met zonnepanelen als dak. Zo kunnen mensen hun e-bike droog en veilig stallen én tegelijk hun accu laden. Zonder dat het jou extra stroom kost, want die wek je ter plekke op.

Fietsenstalling ‘omdat het moet’?

Je kent ze vast wel: de fietsenstallingen bij veel bedrijven en scholen met hun golfplaten dak en overal peuken tussen de fietsen. Hij is nu eenmaal nodig, die stalling, maar mooi is het niet. En of mensen hun e-bike erin durven te stallen is nog maar de vraag. Bovendien gaat zo’n dak vaak in no time kapot, en dan kost het je nog geld om te repareren ook.

Wat doet zo’n fietsenstalling voor de uitstraling van jouw bedrijfsterrein? Voor het imago van je organisatie? En voor het comfort dat je medewerkers of bezoekers ervaren?

Het doet alleen maar afbreuk, en dat is zonde!

Zeker nu het aantal e-bikes in rap tempo stijgt.

Zou het niet veel fijner zijn als je fietsenstalling er mooi uitziet, als veilig wordt ervaren door de gebruikers én mensen hierin meteen hun e-bike kunnen opladen?

Of een fietsenstalling die voor meer comfort, een beter imago en minder kosten zorgt?

Want zo kan het ook. Met onze fietsenstallingen met zonnepanelen geef je je parkeerterrein meteen een heel andere uitstraling.
Je biedt een hoop extra comfort. Mensen kunnen hun fiets veilig en droog stallen. En als ze een e-bike hebben kunnen ze deze onder school- of werktijd meteen opladen. Een belangrijke voorwaarde om vaker op de fiets te komen!

We maken onze zonnefietsenstallingen – ook wel solar fietsenstallingen genoemd – helemaal op maat. De materialen, het aantal laadpunten, de verlichting, mogelijkheden om ook onder de overkapping te eten, wel of niet afsluitbaar… je kunt van je fietsenstalling een zo veilige, mooie en comfortabele plek maken als je zelf wil.
Dat maakt een zonnefietsenstalling goed voor je imago, het milieu én je energierekening.

Bovendien verdient hij zichzelf terug!

"We waren blij verrast met de gedegen kennis die ze in huis hebben, zowel op het gebied van zonne-energie als van engineering en constructies. Geen vraag bleef onbeantwoord."

Frank van Rijn, eigenaar Geitenbelang

Voordelen van een
fietsenstalling met zonnepanelen

 • Zelf energie opwekken

  1 fietsenstalling met 30 zonnepanelen als dak levert zo’n 10.000 kWh per jaar op. Daar kunnen heel wat e-bikes gratis mee opladen!

 • Slimme investering

  Een gewone fietsenstalling kost vooral geld. Een zonnefietsenstalling gaat veel langer mee en levert je minimaal 30 jaar lang energie én geld op.

 • 3x slim ruimtegebruik

  Je geeft je fietsenstalling met zonnepanelen een drie-dubbelfunctie. Overdekt stallen, stroom opwekken en e-bikes laden. Win-win-win!

 • Comfort en service

  Droog en veilig je fiets stallen, opladen onder school- of werktijd en eventueel overdekt zitten in de pauze … je biedt hiermee echt extra comfort!

 • Duurzaam imago

  Een solar fietsenstalling maakt verduurzaming zichtbaar op een directe én mooie manier. Daarmee geef je een prachtig groen visitekaartje af.

 • Voldoende laadpunten

  De vraag naar laadpunten voor e-bikes stijgt snel. Met een zonnefietsenstalling bied je laadpunten zonder dat het extra stroomkosten meebrengt.

Een fietsenstalling met zonnepanelen is een
slimme investering voor jouw organisatie als je….

 • wil dat medewerkers, leerlingen en bezoekers veilig hun fiets kunnen stallen
 • wil inspelen op de groeiende behoefte aan laadpunten voor e-bikes
 • kiest voor een mooie, zichtbaar duurzame fietsenstalling die comfort biedt
 • je CO2-uitstoot én je energiekosten wil verlagen
 • dak al vol ligt met zonnepanelen, of daar niet stevig genoeg voor is
 • wil voldoen aan strenger wordende energielabels

Waarom juist een solar fietsenstalling van E-Ports?

 • Alles in eigen beheer

  Van ontwerp en bouw tot de vergunningaanvraag en de zonnepaneleninstallatie … wij ontwerpen en maken zowel solar fietsenstallingen als solar carports geheel in eigen beheer. Zo heb jij tijdens het hele project één aanpreekpunt.

 • Zonnecarports op maat

  Het ontwerp, de afmeting, het aantal laadpunten, een eventuele rookruimte, overkapte zitgelegenheid of overkapt naar het gebouw toe kunnen lopen … we ontwikkelen jouw fietsenstalling op maat. Altijd stevig, veilig, mooi en  weerbestendig.

 • Extra rendabele zonnepanelen

  Onze cradle-to-cradle gecertificeerde zonnepanelen zijn lichtdoorlatend en bifaciaal: ze wekken ook stroom op vanaf de onderkant. Extra opbrengsten dus! En 30 jaar garantie.

 • Financiering en subsidie

  De overheid en andere partijen dragen graag bij aan het verduurzamen van je organisatie. Wij helpen je bij het uitzoeken van de financierings- en subsidiemogelijkheden.

 • Mooie & duurzame uitstraling

  Het mooie en slimme design van onze stalen en houten zonnefietsenstallingen op maat biedt comfort en geeft je een duurzaam en innovatief imago.

 • Specialisten sinds 2014

  We bouwden als eerste in Nederland fietsenstallingen en carports met zonnepanelen. Met onze jarenlange expertise in zonne-energie én engineering maken we nu voor jou de mooiste en meest rendabele carports en stallingen.

Onze unieke product eigenschappen

Een zonnecarport benadrukt de kernwaarde van jouw bedrijf en inspireert tegelijkertijd andere bedrijven om duurzaam te ondernemen.

Speciale zonnepanelen voor een veilige toepassing

Lichtdoorlatend veiligheidsglas, brandveilig - brandklasse A

Onze zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor veilige bovenhoofdse toepassingen. Wij halen deze high-end zonnepanelen rechtstreeks uit de fabriek in Duitsland. De hoogstekwaliteit, de hoogste veiligheidseisen, esthetisch zeer fraai en 30 jaar garantie!

Voor elk voertuig een geschikte laadoplossing

Echte groene stroom voor je klanten en jezelf

Wij bieden altijd een passende laadoplossing op de juiste plek. Onze zonnecarports en zonnerijwielstallingen kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van elektrische oplaadpunten voor auto’s, fietsen en scooters. Zo wordt groen parkeren en laden door middel van de zon voor iedereen mogelijk!

Profiteer van diverse fiscale voordelen

Grote voordelen op je investering

Voor bedrijven zijn er verschillende fiscale voordelen beschikbaar. Hiermee stimuleert de overheid duurzame energie bij bedrijven. Als je als bedrijf bijvoorbeeld grootverbruiker bent van energie, dan heb je recht op de Stimulerings Duurzame Energieproductie (SDE++ subsidie). Via deze regeling kun je subsidie per opgewekt kWh aanvragen. Daarnaast kent men de Energie- investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheid investeringsaftrek (KIA), Baan gerelateerde
investeringskorting (BIK) en de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Zo bouwen we jouw unieke solar fietsenstalling

We maken het je graag zo makkelijk om voor een fietsenstalling met zonne-energie te kiezen. Daarom ondersteunen we je in het hele proces. Dat doen we in 6 overzichtelijke fasen:

 • 1

  Fase 1 - intake

  Kennismaking, inventarisatie van je wensen en behoeften, basis lay-out bespreken, eerste prijsindicatie/ budgetbepaling

 • 2

  Fase 2 – Vooronderzoek

  Locatiebezoek, schouwverslag, haalbaarheidsonderzoek, bodemonderzoek, totale kosten bepalen, inventarisatie financiering en subsidiemogelijkheden

 • 3

  Fase 3 – Opdracht vaststellen

  Definitief voorstel lay-out, definitieve kosten vaststellen, opdracht vaststellen

 • 4

  Fase 4 – Engineering + Inkoop

  Ontwerp van de gehele constructie en de zonnepaneleninstallatie, definitieve tekening vaststellen, installatie inplannen en materialen inkopen

 • 5

  Fase 5 – Uitvoering 

  Hei-, grond- en straatwerk, staalconstructie plaatsen, zonnepanelen plaatsen, laadpunten plaatsen, stroom aansluiten, oplevering van je zonnefietsenstalling

 • 6

  Fase 6 – Service en monitoring

  Met periodiek onderhoud en dagelijkse monitoring zorgen we dat je fietsenstalling optimaal rendement geeft

Ons team neemt de verantwoordelijkheid voor het hele project. Jij hebt er geen omkijken naar. En kunt erop vertrouwen dat er straks een stevige, stijlvolle en perfect functionerende fietsenstalling met zonnepanelen staat.

Deze bedrijven gingen je voor

Klantnaam

Project info

Lees meer over dit project

Klantnaam

Project info

Lees meer over dit project
// Sends page URL via footer CTA form