Carport met zonnepanelen: groene energie opwekken en elektrische auto’s laden tegelijk

Met onze carports met zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op, precies dáár waar je het nodig hebt. Op je parkeerplaats! Zo ben je klaar voor de groeiende vraag naar laadpunten. En bespaar je direct op je energiekosten.

De energiekosten stijgen en het stroomnet raakt overbelast

Tegelijkertijd stijgt het aantal elektrische auto’s, en dat wordt alleen maar meer als er vanaf 1 januari 2025 zero-emissiezones worden ingevoerd. De vraag naar laadplekken groeit daardoor ook.

Hoe zorg je nu en in de toekomst voor voldoende stroom én voldoende laadplekken? En dat zonder een torenhoge energierekening?

Weilanden vol zonnepanelen zijn een no-go, vinden wij.

Zonde van het landschap en de (landbouw)grond. En de stroom wordt dan opgewekt op een plek waar het helemaal niet nodig is. Totaal inefficiënt. En het zorgt voor verdere overbelasting van het stroomnet.

De oplossing: zonnecarports op je parkeerterrein

We hebben in Nederland veel parkeerplaatsen. Hoe mooi is het als we van al die grijze parkeerplaatsen groene energiebronnen maken?
Dat kan met zonnecarports, ook wel solar carports of solar parkings genoemd: overkappingen met zonnepanelen, die energie opwekken precies op de plaats waar je het nodig hebt.

De zonnepanelen boven de parkeerplaatsen wekken energie op waarmee je de elektrische auto’s die eronder geparkeerd staan, direct kunt opladen. Staat er geen auto onder, dan gebruik je de energie voor een ander doel binnen je organisatie. Of je slaat het op voor later gebruik.

Een mooie, duurzame oplossing, die veel voordelen biedt.
De regering is het met ons eens en stuurt op dit moment stevig aan op multifunctionele zonne-energieprojecten zoals zonne-overkappingen, waarbij de ruimte efficiënt gebruikt wordt. Kies je nu voor een zonnecarport, dan levert je dat nog extra voordelen op.

"Het is echt een paradepaardje op ons buitenterrein!"

Bill van der Valk, directeur Van der Valk Hotel Schiphol

Voordelen van carports met zonnepanelen

 • Zelf energie opwekken

  Een zonnecarport voor 6 parkeerplaatsen wekt per jaar genoeg energie op om ca. 130.000 km gratis met een elektrische auto te rijden. En dat precies op de plek waar je de stroom nodig hebt.

 • Slimme investering

  Voldoe aan de wet, profiteer van fiscale voordelen én bespaar op je energielasten. De regering stimuleert de aanleg van zonnecarports, want je benut de ruimte beter en versnelt de energietransitie.

 • 3x slim ruimtegebruik

  Je geeft je parkeerterrein met zonnecarports een drie-dubbelfunctie. Overdekt parkeren, stroom opwekken en elektrische auto’s laden. Win-win-win!

 • Comfort en service

  Droog en in de schaduw parkeren, opladen tijdens het werk of het bezoek… je gasten en medewerkers zullen dankbaar zijn voor deze extra service.

 • Duurzaam imago

  Carports met zonnepanelen maken verduurzaming zichtbaar op een directe én mooie manier. Daarmee geef je een prachtig groen visitekaartje af. Zeker in combinatie met een zonnefietsenstalling!

 • Voldoende laadpunten

  De vraag naar laadpunten stijgt snel. Met zonnecarports bied je voldoende laadpunten zonder dat het extra stroomkosten meebrengt.

Carports met zonnepanelen zijn een slimme investering voor jouw organisatie als je….

 • je CO2-uitstoot én je energiekosten wil verlagen
 • zichtbaar wil verduurzamen
 • wil voldoen aan de steeds strengere milieuwetgeving
 • wil inspelen op de groeiende behoefte aan laadpalen voor EV’s
 • dak al vol ligt met zonnepanelen, of daar niet stevig genoeg voor is
 • comfort en service wil bieden aan medewerkers en bezoekers
 • meerdere carports wil plaatsen, of het er nou 6 zijn of 6000

Waarom juist een solar carport van E-Ports?

 • Alles in eigen beheer

  Van ontwerp en bouw tot de vergunningaanvraag en de zonnepaneleninstallatie … wij doen alles turnkey in eigen beheer. Zowel carports als fietsenstallingen. Zo heb jij tijdens het hele project één aanspreekpunt.

 • Zonnecarports op maat

  Het ontwerp, de afmetingen, de laadmogelijkheden, de materialen… we ontwikkelen samen jouw zonnecarport op maat. Altijd stevig, veilig, mooi en  weerbestendig.

 • Extra rendabele zonnepanelen

  Onze cradle-to-cradle gecertificeerde zonnepanelen zijn lichtdoorlatend en bifaciaal: ze wekken ook stroom op vanaf de onderkant. Extra opbrengsten dus! En 30 jaar garantie.

 • Financiering en subsidie

  De overheid en andere partijen dragen graag bij aan het verduurzamen van je bedrijf. Indien gewenst helpen we je bij het uitzoeken van de financierings- en subsidiemogelijkheden.

 • Mooie & duurzame uitstraling

  Het mooie en slimme design van onze zonnecarports biedt comfort en geeft je een duurzaam en innovatief imago.

 • Specialisten sinds 2014

  We ontwikkelden al in 2014 onze eerste zonnecarport. Met onze jarenlange expertise in zonne-energie én engineering maken we nu voor jou de meest stevige en rendabele carports.

Onze unieke product eigenschappen

Een zonnecarport benadrukt de kernwaarde van jouw bedrijf en inspireert tegelijkertijd andere bedrijven om duurzaam te ondernemen.

Speciale zonnepanelen voor een veilige toepassing

Lichtdoorlatend veiligheidsglas, brandveilig - brandklasse A

Onze zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor veilige bovenhoofdse toepassingen. Wij halen deze high-end zonnepanelen rechtstreeks uit de fabriek in Duitsland. De hoogstekwaliteit, de hoogste veiligheidseisen, esthetisch zeer fraai en 30 jaar garantie!

Voor elk voertuig een geschikte laadoplossing

Echte groene stroom voor je klanten en jezelf

Wij bieden altijd een passende laadoplossing op de juiste plek. Onze zonnecarports en zonnerijwielstallingen kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van elektrische oplaadpunten voor auto’s, fietsen en scooters. Zo wordt groen parkeren en laden door middel van de zon voor iedereen mogelijk!

Profiteer van diverse fiscale voordelen

Grote voordelen op je investering

Voor bedrijven zijn er verschillende fiscale voordelen beschikbaar. Hiermee stimuleert de overheid duurzame energie bij bedrijven. Als je als bedrijf bijvoorbeeld grootverbruiker bent van energie, dan heb je recht op de Stimulerings Duurzame Energieproductie (SDE++ subsidie). Via deze regeling kun je subsidie per opgewekt kWh aanvragen. Daarnaast kent men de Energie- investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheid investeringsaftrek (KIA), Baan gerelateerde
investeringskorting (BIK) en de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

"“Veel partijen bieden losse systemen aan. Dat wilden wij niet. Wij zochten een partij die een totaalconcept bood voor de constructie inclusief de PV-installatie”, verklaart Joost Versluis de keuze voor E-Ports. "

Joost Versluis, projectleider bij Jansman Bouw

"E-Ports kreeg de opdracht deze fietsenstalling te ontwerpen, bouwen en operationeel te maken. Een prachtig project, waar we heel trots op zijn! "

Joost Versluis, projectleider bij Jansman Bouw

"We waren blij verrast met de gedegen kennis die ze in huis hebben, zowel op het gebied van zonne-energie als van engineering en constructies. Geen vraag bleef onbeantwoord."

Frank van Rijn, eigenaar Geitenbelang

"De investering levert ons veel geld op – de kWh-en stromen binnen en dekken het verbruik binnen onze organisatie. Zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn is dit een zeer welkome investering geweest."

Frank van Rijn, eigenaar Geitenbelang

"Klanten zien het ook echt als meerwaarde. Het valt ze op en ze reageren enthousiast op deze extra service."

Bill van der Valk, directeur Van der Valk Hotel Schiphol

"Het is echt een paradepaardje op ons buitenterrein!"

Bill van der Valk, directeur Van der Valk Hotel Schiphol

Zo bouwen we unieke solar carports voor jou

In plaats van overal grote zonneweilanden aan te leggen, toveren wij veel liever grijze parkeerterreinen om in groene energiebronnen.

Jij ook? Dan maken we het je graag zo makkelijk mogelijk door je te ondersteunen in het hele proces, van ontwerp tot oplevering en service. Dat doen we in 6 overzichtelijke fasen:

 • 1

  Fase 1 - intake

  Kennismaking, inventarisatie van je wensen en behoeften, basis lay-out bespreken, eerste prijsindicatie/ budgetbepaling

 • 2

  Fase 2 – Vooronderzoek

  Locatiebezoek, schouwverslag, haalbaarheidsonderzoek, bodemonderzoek, totale kosten bepalen, inventarisatie financiering en subsidiemogelijkheden

 • 3

  Fase 3 – Opdracht vaststellen

  Definitief voorstel lay-out, definitieve kosten vaststellen, opdracht vaststellen

 • 4

  Fase 4 – Engineering + Inkoop

  Ontwerp van de gehele constructie en de zonnepaneleninstallatie, definitieve tekening vaststellen, installatie inplannen en materialen inkopen

 • 5

  Fase 5 – Uitvoering 

  Fundatie, grond- en straatwerk, staalconstructie plaatsen, zonnepanelen plaatsen, laadpunten en accu’s plaatsen, omvormers aansluiten op zonnepanelen, oplevering

 • 6

  Fase 6 – Service en monitoring

  Met een onderhoud- en servicecontract op maat zorgen we dat je zonnecarports optimaal functioneren

Ons team neemt de verantwoordelijkheid voor het hele project. Jij hebt er geen omkijken naar. En kunt erop vertrouwen dat er straks een stevige, stijlvolle en perfect functionerende carport met zonnepanelen op je parkeerterrein staat.

Deze bedrijven gingen je voor

Klantnaam

Project info

Lees meer over dit project

Klantnaam

Project info

Lees meer over dit project